Yellow

První devítka na žlutém hřišti je snazší než druhá, takže je potřeba využít toho ve svůj prospěch předtím, než čelíte devíti delším a náročnějším závěrečným jamkám. Jedná se o otevřené hřiště a vyžaduje proto kontrolu vlivu větru, který může většinu problémů způsobit v bouřlivé dny. Osmá, šestnáctá a osmnáctá jamka budou mít velký vliv na váš výsledek. 498 metrů dlouhá par pětka šestnáctá jamka vyžaduje pečlivé přemýšlení a je nezbytné se vyhnout bunkru na levé straně odpaliště. Druhý úder by ideálně měl zanechat vzdálenost 50-60 yardů od zeleně, abyste na ni mohli útočit shora. I odtud je spousta problémů s bunkry vpředu a vzadu a se zelení, která se nebezpečně svažuje zpět směrem dopředu. Osmnáctá jamka je fantastická 426 metrů dlouhá par čtyřka, která je závěrečnou jamkou a jednou z nejtěžších na hřišti. Tato dlouhá, stoupající jamka vyžaduje silný odpal, který by měl mířit po pravé straně fairwaye a zanechat dlouhý železkařský přístup k dlouhé zeleni, kterou chrání bunkr na pravé straně a prohlubeň na levé straně.

Scorecard

1 2 3 4 5 6 7 8 9
PAR 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Handicap (index) 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Tees:

Tee Par CR Slope Length

Pink

Růžové hřiště je jedním z nejzábavnějších designů - a oblíbeným hřištěm samotného designéra Grega Normana. Začíná úzkými a velmi technickými prvními devíti jamkami a náročnými druhými devíti, kde hra z místa záchrany hraje klíčovou roli při dosažení dobrého skóre. Nejvýraznějšími jamkami na tomto hřišti jsou dlouhá par tří šestá a vždy strašidelná sedmnáctá. Strašidelná šestá jamka, dlouhá par tři, zanechává jen málo hráčů bez úhony. Vysoko položený, tvarovaný jako sopka green odráží každý míček, který není přesně na místě, do okolního pískového bunkru. Tato jamka, jedna z nejzapamatovatelnějších na hřišti, zanechá trvalé vzpomínky. Sedmnáctá jamka je obtížná par čtyřka na kopcích, kde odhoz z odpaliště je opět klíčem k dosažení dobrého skóre. Bunkr na pravé straně sestupu je jednou z nejčastěji navštěvovaných oblastí hřiště, protože hráči se musí vyhnout překážce táhnoucí se podél celé levé strany jamky. Semi-slepý přístup k zeleni vyžaduje vysoký, dobře směrovaný let, aby se vyhnul bunkrům na přední a zadní straně green, což zanechá dlouhý putt na rychlém povrchu. Možná jednou z nejsložitějších jamek na hřišti je osmá, která je opět obklopena stromy na obou stranách. Je potřeba dlouhý, dobře umístěný odpal, aby se minimalizovala vzdálenost přístupového úderu k malé zeleni, kterou dobře brání tři bunkry a okolní borovice.

Scorecard

1 2 3 4 5 6 7 8 9
PAR 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Handicap (index) 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Tees:

Tee Par CR Slope Length

Green

Zelené hřiště je složeno z jamky jedna až pět z "Abajo", devítky z Vallés Golf a jamky šest až devět z "Abajo". Jedná se o jediné par-71 hřiště klubu, které zahrnuje devět delších a náročnějších jamek a dalších devět, které jsou snazší a strategičtější. Zelené hřiště vyniká svými krátkými par třemi a velmi různorodými par čtyřkami, kde budou všechny kluby v bagu využity. Je důležité udělat si dobrý start, abyste měli prostor pro chyby při čelení šestnácté a osmnácté jamce. První z par tří je nádherná třetí jamka Abajo o délce 188 metrů, která mírně svažuje dolů. Vyžaduje dlouhé železo, abyste dosáhli obrovské zeleně, kterou chrání bunkry vlevo od skupiny stromů. Ale na této neuvěřitelně obtížné zeleni je stále spousta práce, takže se ujistěte, že váš putt je velmi blízko kůlu, abyste se vyhnuli zveřejnění karty s vysokým skóre.

Scorecard

1 2 3 4 5 6 7 8 9
PAR 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Handicap (index) 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Tees:

Tee Par CR Slope Length

Open

Open hřiště je nejznámější z pěti okruhů Real Club de Golf El Prat a hostilo zde události European Tour a Challenge Tour, zejména Španělské otevřené mistrovství v letech 2011 a 2015. Skládá se ze dvou devítiholek "Abajo" a "Arriba" a je nejnáročnějším hřištěm našeho klubu. Návštěvníci se dostanou do potíží, pokud mají špatný den s jejich driverem. A to je velmi patrné na první jamce Abajo s děsivým bunkerem na fairwayi, který probíhá po většině pravé strany této příjemné 400 metrů dlouhé par čtyřky. Nicméně i když je váš odpal dobrý, golfisté zjistí, že nejdůležitější úder na tomto hřišti je vždy přístupový úder, protože obtížné greeny jsou velmi dobře chráněny a zvýšené. Je důležité využít čtyř par pětek - nejdelší z nich je desátá na Otevřeném hřišti, nebo první na kopcovitějším Arriba o délce 5 321 metrů od zadních odpališť. Ale musíte také věnovat zvláštní pozornost deváté jamce, par čtyřce se stupnicí jedna, která je dlouhá a stoupá, a proto vyžaduje silný odpal. Musíte následovat dobrou dlouhou železnou hůl, než dosáhnete dlouhé zeleně, kterou brání bunker vpravo a mírná prohlubeň vlevo. Stejně náročná je i 17. jamka, 430 metrů dlouhá par čtyřka, s překážkou táhnoucí se na levé straně a pískovým bunkrem, který nachytává mnoho golfistů. Polo-slepý přístup k zeleni také vyžaduje přesnost, aby se zabránilo dalším bunkrům, zatímco rychlost greenů může překvapit i nejvíce sebevědomé puttéry. Dosáhnout paru je velkou výzvou na obou těchto jamkách.

Scorecard

1 2 3 4 5 6 7 8 9
PAR 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Handicap (index) 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Tees:

Tee Par CR Slope Length